Haluatko perustaa oman blogin? Tekstitalon YouTube-kanavalla opit blogikirjoittamisen perusteet!

Maksuton kurssi koostuu kuudesta videosta, jotka julkaistaan syksyllä 2021 viikon välein. Yhteensä videomateriaalia on noin kahden tunnin verran.

Bloggaajan peruskurssin pohjana on 10 vuotta kokemusta blogin kirjoittamisesta ja verkkosivujen ylläpitämisestä. Yritystoiminnan ohella kirjoitan kirjablogia Lukujonossa ja matkablogia Välimatkoja.

Bloggaajan peruskurssin sisältö:

Ti 10.8. Ennen kuin aloitat
Ennen blogin perustamista kannattaa miettiä perusasiat kuntoon. Ensimmäisessä osassa käymme läpi blogin aiheen ja nimen valintaa sekä sisältöjen suunnittelua.

Ti 17.8. Blogin perustaminen
Mikä blogialusta kannattaa valita? Mitkä ovat Bloggerin ja WordPressin hyvät ja huonot puolet? Miten blogin rakenne ja ulkoasu kannattaa suunnitella? Näihin kysymyksiin saat vastauksen kurssin toisessa osassa.

Ti 24.8. Ensimmäiset postaukset
Miten blogipostaus kirjoitetaan? Miten editoida tekstiä? Kuinka usein blogiin pitäisi postata? Miten pitkä blogipostauksen pitäisi olla? Mitä tarkoittaa hakukoneoptimointi? Mistä saan ideoita blogiin? Näitä asioita käsitellään kurssin kolmannessa videossa.

Ti 31.8. Valokuvia blogiin
Mistä saan ilmaisia tai maksullisia kuvia blogiin? Mikä on hyvä kuvankäsittelyohjelma? Miten verkkosivuille tulevia kuvia kannattaa muokata? Mitä kuvia blogissa saa julkaista? Näihin kysymyksiin vastaan neljännessä osassa.

Ti 7.9. Miten saan lukijoita blogille?
Blogi on julkaistu, entä nyt? Viidennessä osassa keskitytään blogin markkinointiin ja siihen, mistä saa lisää lukijoita. Käsittelen lyhyesti myös somekanavia ja kommentointia.

Ti 14.9. Voiko blogilla tienata rahaa?
Viimeisessä osassa puhutaan kaupallisista yhteistöistä blogissa. Käyn läpi viisi tapaa ansaita rahaa blogin kautta. Entä minkälaisiin yhteistöihin kannattaa lähteä? Miten mainonta ja kaupallinen yhteistyö merkitään blogeissa? Miten bloggaajan verotus toimii?

Katso kurssi Tekstitalon kanavalla

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti harrastajabloggaajille, mutta yrittäjät ja markkinoinnin ammattilaisetkin voivat hyötyä siitä. Jos kaipaat apua yritysblogin kanssa, tutustu Tekstitalon palveluihin!

Postausta päivitetty 1.9.2021.