Haluaisitko lisää suunnitelmallisuutta someen? Muistatko hyödyntää samoja sisältöjä useissa kanavissa? Sisältökalenteri auttaa!

Minulla on yrityksen nettisivujen lisäksi kirjablogi ja matkablogi, ja kaikilla omat somekanavat. Vaikka kirjoitankin blogeja harrastuksena, haluan tehdä sisällöntuotantoa järjestelmällisesti. Niinpä tein Exceliin selkeän ja kivan näköisen sisältökalenteripohjan ja laitoin sen tarjolle  Tekstitalon verkkokauppaan.

Mihin käytän sisältökalenteria?

Vaikka käytän somepostausten ajastustyökaluja, sisältöaiheita on kiva suunnitella ennen kuin niitä varsinaisesti alkaa kirjoittaa. Kirjaan myös spontaanisti tehdyt julkaisut ylös, jotta näen myöhemmin, milloin olen julkaissut mitäkin.

Blogipostausta ei ehkä halua jakaa kaikissa somekanavissa samana päivänä, ja kalenterista näkee hyvin kanavien yleiskuvan. Toisaalta samaa sisältöä kannattaa jakaa useammankin kerran, ja aiheen voi laittaa itselle muistiin vaikka seuraavalle kuukaudelle. Kalenteriin saa myös ylös tärkeät teemapäivät ja muut muistettavat asiat.

Kaksi sisältökalenteripohjaa vuodelle 2023

Tavallinen sisältökalenteri riittää useimpien tarpeisiin. Pohjassa on tilaa viidelle kanavalle tai sisältötyypille. Peruskalenterin avulla voit siis suunnitella aiheet esimerkiksi blogiin ja neljään somekanavaan.

Sisätökalenteri MAXI sopii vaativampaan käyttöön, kun pyörität useampaa brändiä tai montaa blogia. (Tätä käytän itse.) MAXI-pohjassa on kolme kalenteria eri välilehdillä, ja jokaisessa on tilaa seitsemälle kanavalle.

Kumpikin kalenteri sisältää viikottaiset näkymät koko vuodelle. Mukana on myös linkki ohjevideoon, jossa esittelen tarkemmin taulukon ominaisuuksia.

Tekstitalon verkkokauppaan