Kaupallista yhteistyötä kirjallisuusvaikuttajan kanssa

Haluatko tavoittaa kirjoista innostuneen yleisön? Lukujonossa-blogissa käy kuukausittain tuhansia lukijoita ja kirjatubekanavani kasvaa vauhdikkaasti. Somekanavissani on yhteensä yli 3000 seuraajaa.

Tuotan monipuolista kirjallisuussisältöä, jossa yhdistän sopivassa suhteessa asiallisuutta ja huumoria – enkä ota itseäni turhan vakavasti. Yleisöni koostuu pääasiassa aikuisista, mutta tuotan sisältöä myös lasten- ja nuortenkirjallisuudesta.

Kumppaneiksi sopivat erityisesti kirja-alan toimijat, mutta teen mielelläni yhteistyötä muidenkin yritysten kanssa. Haluan tehdä aidosti seuraajiani kiinnostavia juttuja, joten ideoin aina omannäköisen sisällön sovitun aiheen pohjalta. Noudatan kaikissa kanavissani Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistuksia kaupallisen sisällön merkitsemisestä.

Ota yhteyttä, niin etsitään sopiva yhteistyömalli!

sanna.ruoho@tekstitalo.fi

Lukujonossa: Blogi ja kirjatube

Lukujonossa on vuonna 2014 perustettu viihdyttävä kirjablogi, joka tarjoilee lukemista tietokirjoista tiiliskiviromaaneihin. Tekstit nousevat hyvin Googlen hakutuloksissa, ja blogissa vierailee kuukausittain tuhansia lukijoita.

Vuonna 2020 blogi laajeni omalle YouTube-kanavalle ja on kerännyt innostuneen yleisön. Tuotan monipuolisesti kirjallisuuteen liittyviä videoita: kirjavinkkejä, kirjaraivoa, kirjariemua, lukuvlogeja, lukuhaasteita ja laajempaa taustatutkimusta vaativia videoita.

Kauden kovimpien uutuuskirjojen kattaus, lukumaraton hotellihuoneessa tai herkkutauko keskellä kirjaraivoa? Ota yhteyttä, niin ideoin sopivan sisällön. Mitä hauskempi konsepti, sen parempi!

Esimerkkejä yhteistyömuodoista:

* Kokonainen video sovitusta aiheesta
* Sponsorin maininta oman videon välissä
* Tuotesijoittelu videossa (esim. ruoka)
* Yhteistyöpostaus blogissa (muu kuin kirja-arvio)
* Julkaisu ja setti tarinoita Instagramissa
* Tapahtumakäynti, bloggaajavierailu tai pressimatka
* Tuote- tai palvelutestaus
* Kilpailu tai arvonta
* Affiliate-markkinointi
* Pro bono -yhteistyö (hyvän asian puolesta)

Referenssi: Kaupallinen yhteistyö Lasten Keskuksen kanssa

Videoista sanottua:

Näitä sun videoita on ilo katsoa! 😀❤️

Apua kuin hyvä video arvostelu 😂 Siis en IKINÄ jaksa kattoo kenenkää videoita, mut tää oli pakko kattoo kokonaa 🙈

Sangen kiintoisaa kuunneltavaa. Lisää tämän kaltaisia kiitos<3

Sun videot on MAHTAVIA. Sun kommentit ja huumorintaju on vaan!!! Tää uusin fifty shades raivoaminen oli parasta kirjatubea!

Kiitos tästäkin videosta, koen nyt pystyväni keskustelemaan tarpeen vaatiessa kummastakin bestseller-sarjasta täysin asiantuntevasti, ilman että tuhlasin niihin tutustumiseen kokonaista tuntiakaan.

Teet päivän piristyksiä, annat ajattelemisen aihetta ja lukutoukkana tykkään kaikista vinkeistä!

Tällaisia lukumaratonvideoita on mukava katsella, ja oli tosi hauska idea ottaa mukaan seuraajien ehdottamia kirjoja, sait kivan sekopäisen paletin. Inspiroivaa. 😂

Tää oli aivan mahtava video! Nauroin kippurassa välillä😂

Todella hyvää avaamista, analysointia ja kommentteja. tykkään myös kuinka osasit sisällyttää huumorin mukaan !

Aaah, miten ihanaa sarkasmia lanu-kirjallisuuden asemasta julkisuudessa ja yhteiskunnassa! Tällaisia kirjallisuusuutisia Suomi tarvitsee 🤣💕

Ihan loistava! 😍 Yleensä en jaksa katsoa videoita, mutta onneksi katsoin tämän.

Aijai, nyt on hyvä! Upea, laadukkaasti tehty uutiskooste alkuvuoden kirjallisuusasiaa, maustettuna kriittisellä twistillä esimerkiksi nuorten kirjallisuuden asemasta. ♥️